Síria
Especials 19/08/2012

Sobreviure a Alep, l'epicentre de la guerra de Síria

Crònica des de la capital comercial siriana sobre com la destrucció i la falta d'abastament hi marquen el dia a dia

Ethel Bonet
1 min
COMBATS A SALADÍ
 Un combatent de l'Exèrcit Lliure de Síria divendres al barri de Saladí d'Alep fugint dels atacs de l'exèrcit del règim d'Al-Assad.

AlepÉs tal la destrucció d'alguns barris d'Alep, com Hanano, Tariq al Bab i Saladí, que és impossible descriure-ho. A la pudor de les escombraries als carrers o de les fruites i verdures fetes malbé s'hi afegeix la del plàstic cremat i la pólvora.

L'Exèrcit Lliure de Síria té la seva caserna general a Hanano, al nord de la ciutat, i va canviant de lloc cada tres dies per si els caça MiG-21 del règim sirià els bombardegen. El barri està totalment desert. Els rebels, únicament, controlen una mena de territori fantasma on tothom ha fugit.

La caserna està sota el comandament de la brigada Al Tauhid, l'encarregat de planificar els atacs a les tropes sirianes a Saladí, el barri convertit en epicentre de la batalla. El comantant Mohamed Abdu, que dirigeix el regiment, assegura que els seus homes no es retiraran d'Alep. "Resistirem fins al final", declara amb vehemència el militar rebel.

Llegiu la crònica sencera a l'Ara Premium.

stats