Revolta pro-democràcia
Especials 16/11/2011

Soldats desertors ataquen una base militar siriana prop de Damasc

L'episodi podria obrir una nova fase en la revolta que va començar fa vuit mesos. La Lliga Àrab fa efectiva la suspensió de Síria de l'organisme

Reuters
1 min

Amman (Jordània)Soldats desertors sirians han atacat la matinada de dimecres un complex dels serveis d'intel·ligència prop de Damasc. Es tracta del primer assalt a una instal·lació militar des de l'inici de la revolta contra el règim de Baixar al- Assad, ara fa vuit mesos.

Membres de l'anomenat Exèrcit Sirià Lliure van disparat amb morters i metralladores contra el complex de la Intel·ligència de la força aèria situat a l'autopista que condueix des de la capital fins a Alep. No hi ha notícies sobre possibles víctimes i la zona ha estat acordonada.

L'atac marca una escalada en la confrontació armada entre el govern i les forces opositores que obre una nova fase: fins ara la revolta contra Assad era a través de manifestacions pacífiques al carrer. Des del març han mort 3.500 persones, segons l'ONU.

Les autoritats sirianes han anunciat que boicotejaran la reunió de la Lliga Àrab a Rabat, després de la decisió de suspendre la pertinença del país a l'organisme per haver-se negat a aturar la repressió i posar en marxa una proposta de mediació instada pels països àrabs.

stats