FIRA DE BARCELONA

Sostenibilitat i innovació, les claus del saló Piscina & Wellness Barcelona

La mostra celebra el 25è aniversari com la més internacional de la seva especialitat a Europa

El recinte Gran Via de Fira de Barcelona acollirà, del 15 al 18 d’octubre, una edició molt especial del saló Piscina & Wellness Barcelona: la del seu 25è aniversari. Ho farà amb una exposició fotogràfica amb imatges de les diferents edicions celebrades. A més, una festa servirà per fer entrega dels guardons d’aquest any i per congregar les principals empreses i professionals d’un sector a l’alça, ja que espera tancar l’exercici amb un volum de negoci de 1.274 milions d’euros, gairebé un 6% més que l’any anterior, segons indica el baròmetre sectorial realitzat per l’Associació Espanyola de Professionals del Sector Piscina (ASOFAP) i el mateix saló Piscina & Wellness Barcelona.

“Conceptes com salut, esport, benestar, connectivitat i cura del medi ambient estan revolucionant el món de la piscina. El creixement del mercat passa per la incorporació de productes innovadors i d’alta qualitat, així com serveis d’alt valor afegit, a les instal·lacions aquàtiques”, assegura Eloi Planes, president del comitè organitzador del saló i president executiu de Fluidra. En aquest sentit, Piscina & Wellness Barcelona resulta el millor escenari per conèixer les tendències que venen i saber com aplicar-les tant en noves instal·lacions com en altres ja existents. Per això en l’edició del 25è aniversari el saló posa l’accent en la innovació i mostrarà les últimes novetats en productes, tecnologies i solucions ecoeficients que milloren la sostenibilitat, el control i l’automatització del manteniment a distància i, sobretot, l’experiència d’ús de les piscines.

Organitzat per Fira de Barcelona amb la col·laboració de l’ASOFAP, Piscina & Wellness Barcelona acull més de 350 expositors de 25 països i més de 500 marques en 35.000 m 2 bruts d’exposició. Aquestes xifres es tradueixen en un augment del 12% en el número d’estands i en superfície ocupada respecte a l’anterior convocatòria, celebrada el 2017. De fet, el saló busca promoure més el coneixement i el desenvolupament comercial del sector del benestar, en trajectòria ascendent.

Eficiència i internacionalització

El saló, que ocuparà dos pavellons del recinte de Gran Via, és una bona oportunitat per compartir experiències, informació i per visualitzar la innovació que mou el sector. Per això tindrà habilitat l’espai Innovation Zone, una zona per exposar els productes més nous i els guanyadors dels Premis Piscina & Wellness 2019. També hi haurà la mostra IOT Smart Water, amb solucions digitals aplicades al control i el manteniment de la piscina, una àrea d’assessorament en internacionalització i finançament per a empreses. Precisament el camp de la internacionalització és un dels punts forts. En aquesta edició, el 58% dels expositors procedeixen de l’exterior. A més, el saló compta amb els principals líders del mercat: Fluidra, Espa, Pentair, Zodiac, BS Pool, Emaux, Renolit, QP Grup, Ercros, Rosa Gres, Hayward, Abrisud, Construccions Esportives Comtal, Aquavia, Inbeca, Thomas Wellness Group, Action Park, Whirlcare i Technogym, entre d’altres empreses.

Piscina & Wellness Barcelona acollirà, a més, diferents jornades, entre les quals destaca el IV Simposi d’Oci Aquàtic, en què es debatran qüestions relacionades amb la seguretat i la gestió de piscines i instal·lacions recreatives en hotels, càmpings i complexos de vacances. També hi haurà un cicle de conferències dedicades a les piscines d’ús públic i centres esportius, un seminari de la Fitness Management School centrat en la recerca de l’equilibri entre humanització i tecnologia, i diverses jornades relacionades amb la digitalització, la sostenibilitat i la direcció hotelera, que comptaran amb la participació del Cercle Internacional de Directors d’Hotel (CIDH).

WELLNESS EXPERIENCE

La d’enguany serà la tercera edició consecutiva en què es tornarà a recrear l’espai Wellness Experience, un complet centre de benestar que permetrà veure els sistemes tècnics necessaris perquè funcioni, fer consultes a experts i conèixer les últimes tendències en disseny. L’espai ocuparà 612 metres quadrats del pavelló 1 del recinte de Gran Via i reproduirà les diferents estances d’un centre de benestar: recepció, sala d’espera, sala de fitness, zona d’spa, sauna, cabines de tractaments, vestuaris, banys, piscina i jacuzzi. Totes es mostraran equipades amb les últimes novetats i tecnologies del mercat aportades per diverses empreses expositores. Un dels atractius que s’hi inclourà per primera vegada serà una àmplia cabina amb spa experiencial regulada per Moodify, un assistent virtual que proposa circuits sensorials en piscina, sauna, dutxa o spa adaptats a l’estat anímic del usuari. Aquest sistema, que Fluidra Accelera presentarà en primícia, és capaç d’elaborar diverses combinacions d’il·luminació, música i aromes per crear una atmosfera relaxant, divertida o energètica, segons ho desitgi el client. A més, per l’altaveu intel·ligent d’Amazon, Alexa, el dispositiu pot guiar l’usuari, assenyalant-li activitats i circuits de la mateixa manera com ho faria un professional.

El + vist

El + comentat