Triatló femení
Especials 02/08/2016

La suïssa Spirig s'imposa a la sueca Nordén en un esprint agònic en el triatló femení

Després de gairebé dues hores d'esforç, les dues atletes s'han jugat la medalla en un canvi de ritme espectacular en l'última recta. Spirig ha tocat la cinta abans que Nordén, en una arribada igualadíssima que s'ha resolt per 'photo finish'

Natalia Arroyo
2 min
Nicola Spirig i Lisa Nordén, a la línia de meta

BarcelonaLa prova del triatló femení dels Jocs de Londres 2012 s'ha decidit a l'esprint i per 'photo finish'. Després d'un esforç majúscul de gairebé dues hores, la suïssa Nicola Spirig s'ha endut l'or per davant de la sueca Lisa Nordén en un últim canvi de ritme frenètic que s'ha allargat més de 300 metres. Totes dues atletes han arribat igualades a la línia de meta, però ha sigut Spirig qui ha tocat abans la cinta per convertir-se en campiona olímpica, amb un temps d'1:59.48. A dues dècimes ha entrat l'australiana Erin Densham (1:59.50), que serà bronze. Desfetes pel final estressant, les dues s'han tirat a terra només creuar la meta.

La primera part de la prova, la de natació (1.500m), ha començat a fer el primer filtre de competidores. Però no ha sigut fins al torn de la bicicleta quan s'ha perfilat el grup de 22 corredores que lluitaria per les medalles. Algunes caigudes en revolts tancats (l'asfalt estava moll per la pluja d'aquesta matinada) i punxades han anat deixant enrere algunes atletes aspirants a metall, com la xilena Barbara Riveros, i ha deixat en mans de la britànica Helen Jenkins, campiona del món de triatló, tot el pes de la carrera. Jenkins, però, s'ha mantingut en segon terme durant els 43 km de bici i ha sigut la seva compatriota Lucy Hall qui s'ha desgastat més per mantenir les diferències amb el grup perseguidor.

Com era d'esperar, tot s'ha decidit en els 10km de córrer. Des del començament, les més ràpides en la transició han marcat un ritme altíssim que ha acabat de fer el penúltim filtre de corredores, on en un primer moment hi havia la basca Ainhoa Murua, però s'ha acabat quedant enrere fins a entrar en setena posició.

A falta de 2,5 km, les més fresques han accelerat el ritme per completar l'última volta al circuit en 8:13. Jenkins s'ha quedat enrere i la nord-americana Sarah Groff, que havia hagut de recuperar posicions, també. A menys d'1km, Spirig ha iniciat un esprint que l'ha desmarcat en primera posició, per davant de Nordén i Densham. Però la progressió de la sueca en l'últim tram, que l'ha arribat a superar durant uns metres, l'ha obligat a allargar el canvi de ritme fins a la línia de meta.

Final d'infart per una prova de llarga durada que ha transcorregut per Hyde Park.

stats