Especials 28/02/2012

Standard & Poors rebaixa la qualificació del deute valencià fins al nivell de bo porqueria

Segons l'agència, el nivell del País Valencià només podrà anar a l'alça "si el suport extraordinari del govern és explícit i transparent"

Acn
1 min

ValènciaL'agència de qualificació de crèdit Standard & Poor's ha rebaixat aquest dimarts la nota de deute del País Valencià dos nivells, del BBB- al BB, és a dir l'últim grau d'inversió, al nivell del bo porqueria, una zona considerada de risc especulatiu. Segons S&P, el País Valencià "té un perfil creditici debilitat, amb alts dèficits fiscals, una alta càrrega de deute i accés limitat al finançament extern més enllà de l'assistència financera del Regne d'Espanya". En aquest sentit, el perfil de crèdit individual valencià "només pot ser compatible amb un ràting en grau d'inversió si el suport extraordinari del govern és explícit i transparent", indica. Els analistes de la firma de ràting han explicat que la línia de crèdit ICO amb les comunitats ja s'està fent servir, però considera que el País Valencià "no podrà cobrir el servei del deute fins al juny de 2012, i que seran necessàries mesures de suport governamental addicionals, encara indefinides".

L'agència, que manté la qualificació valenciana a la llista de vigilància amb implicacions negatives, considera que el govern espanyol "probablement donarà suport financer per cobrir el servei del deute el 2012", tot i que "de forma extraordinària". En aquest sentit, hi podria haver una nova rebaixa del ràting "si creiem que el govern espanyol és poc capaç, a llarg termini, d'ajudar les regions a corregir els seus desequilibris", avisa.

stats