eurocopa
Especials 15/06/2012

Suècia-Anglaterra, punts i moral en joc

La selecció sueca s'enfronta a l'anglesa enmig de molts dubtes després de la derrota contra Ucraïna; els britànics volen demostrar que, tot i les baixes, són capaços d'arribar lluny en aquesta Eurocopa

Jordi Mestre
2 min
Ashley Young es lamenta d'una ocasió fallada en el partit contra França

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Anglaterra i Suècia jugaran a l'Estadi Olímpic de Kíev (20:45h, Telecinco) amb una necessitat compartida de puntuar. L'empat dels anglesos contra França i la derrota dels suecs contra Ucraïna força ambdós conjunts a donar-ho tot per guanyar si volen passar a la fase d'eliminatòries.

Antecedents

Suècia no ha perdut mai un partit de competició oficial contra Anglaterra, tot i que sí que ho ha fet en amistosos. El primer duel entre ambdues seleccions es remunta al llunyà 1923, amb una victòria britànica per 2-4. Els dos enfrontaments més recents, corresponents a les fases de grup del Mundial 2006 i del Mundial 2002, s'han saldat amb dos empats (2-2 i 1-1, respectivament).

Suècia

“Hem sigut uns covards”, deia Erik Hamren, seleccionador suec, després de la derrota contra Ucraïna (2-1) en el primer partit. El combinat nòrdic no ha començat l'Eurocopa amb bon peu; la decisió de col·locar Ibrahimovic (Milan) per darrere del punta Rosenberg (Werder Bremen) no ha produït, de moment, els resultats esperats, i els problemes en la defensa d'accions a pilota parada s'han convertit en un malson per Hamren. Guanyar davant els anglesos sembla la única solució per retornar la confiança a l'equip i rebaixar de pas els ànims d'un entorn massa crispat.

Anglaterra

Les taules contra França van ser una sorprenent benedicció per Anglaterra. Curtíssims d'efectius, sense la seva estrella per sanció i amb la moral molt baixa, els anglesos van aconseguir treure un punt contra una selecció a priori superior. Amb un estil de futbol simple i gairebé arcaic, basant les opcions ofensives en els moviments de Young (Manchester United), la hiperactivitat de Milner (Manchester City) i la inspiració d'Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Anglaterra pretén fer callar tots aquells que en dubten; per aconseguir-ho, necessita obligatòriament la victòria contra Suècia.

Alineacions probablesSUE:

Isaksson; Olsson, Granqvist, Mellberg, Lustig; Källström, Elm; Larsson, Ibrahimovic, Toivonen; i Elmander.

ANG: Hart; A. Cole, Lescott, Terry, G. Johnson; Milner, Gerrard, Parker, Oxlade-Chamberlain; Young i Welbeck.

stats