Especials 26/04/2012

Rajoy diu que el pla d'acostament de presos d'ETA no suposa cap canvi de la política antiterrorista

El president espanyol diu que el pla no és cap “benefici penitenciari” ni cap canvi en la política antiterrorista de l'executiu

Joan Faus
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat avui que el pla de reinserció i acostament de presos terroristes no suposa cap “benefici penitenciari” ni cap canvi en la política antiterrorista de l'executiu.

“El govern no ha canviat ni canviarà la seva política antiterrorista. ETA ha de desaparèixer. Res s'ha de negociar amb una organització terrorista i no ho farem”, ha dit Rajoy en una roda de premsa conjunta amb el secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, amb el qual s'ha reunit a la Moncloa.

El ministeri de l'Interior ha posat en marxa un programa integral dirigit a presos per delictes de terrorisme vinculats a ETA, però també als Grapo, als grups jihadistes i fins i tot al crim organitzat, que vol fer-ne més fàcil la reinserció i evitar que es radicalitzin a les presons. El programa preveu l'acostament dels presos si demostren que s'han desvinculat d'ETA o de l'organització a la qual pertanyien.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat aquest dijous des de Luxemburg que els terroristes que s'acullin al pla de reinserció hauran de demostrar la seva voluntat de deixar enrere el terrorisme de manera "clara, solemne i pública".

stats