Programa Startup, un exemple de foment de l’emprenedoria

Elisenda Tarrats, Directora de la UNITAT D'EMPRENEDORIA DE LA UVIC-UCC

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya fa dos anys que participa en la Competició Interuniversitària d’Emprenedors Startup Programme, que s’emmarca en el programa europeu Junior Achievement-Young Enterprise. L’objectiu del programa és fomentar l’esperit emprenedor en l’àmbit universitari i afavorir la formació d’emprenedors. Un programa impulsat per la Fundación Universidad-Empresa i la Fundación Achievement, amb la participació de 20 universitats espanyoles.

Des de la Unitat d’Emprenedoria de la UVic-UCC tenim la missió de fomentar, amb assessorament, que els estudiants participin i es presentin en aquestes convocatòries. En la d’enguany se n’hi van presentar quatre, un dels quals ha quedat entre els cinc semifinalistes, a nivell de tot l’Estat. Es tracta del projecte Vertis, creat, impulsat i defensat per Laia Cruz, Maria Abascal i Meritxell Pintó, estudiants del Grau de Biotecnologia; proposa la producció i comercialització d’espirulina en productes finals com infusions, especiadors i batuts.

El projecte haurà de ser presentat a la final de la Competició Interuniversitària d’Emprenedors Startup Programme a Madrid davant de representants de les altres universitats espanyoles que hi participen. El premi, esdevenir Brilliant Young Entrepreneur de Hyundai i optar a 15.000 euros d’inversió per a la posada en funcionament del projecte.

El + vist

El + comentat