Publicitat
Publicitat

JAPÓ

Crisi nuclear

Tepco començaria a indemnitzar els afectats per la crisi a Fukushima abans que s'hagin avaluat els danys

Les accions de la companyia cauen un 18%, el nivell més baix des de fa 60 anys. Tepco decidirà les quantitats que haurà de pagar després de negociar-ho amb el govern

La companyia que porta la central de Fukushima es troba contra les cordes. Rep per totes bandes, tant les crítiques del govern com de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica i el reclam de la població més propera a la planta.

Els operaris de la central continuen sense poder controlar que l'aigua altament radioactiva vessi al mar i la quantitat de iode radioactiu a la costa ja supera 5 milions de vedades el límit permès per les autoritats.

Les accions de Tokyo Electric Power (Tepco), que opera a la central de Fukushima, han caigut fins un 18%, el nivell més baix en 60 anys i l'índex Nikkei, un altre dels principals índex de la borsa de valors de Tòquio, ha perdut un 1,06%.

Tot i això, la companyia ha avançat que començarà a indemnitzar la població per l'accident, malgrat que els danys encara no s'hagin pogut avaluar. Segons el diari Yomiuri, l'operadora començarà a pagar indemnitzacions a les persones que van haver de ser evacuades o que han sofert algut tipus de pèrdua o dany com a conseqüència de la crisi nuclear.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT