JAPÓ
Especials 05/04/2011

Tepco començaria a indemnitzar els afectats per la crisi a Fukushima abans que s'hagin avaluat els danys

Les accions de la companyia cauen un 18%, el nivell més baix des de fa 60 anys. Tepco decidirà les quantitats que haurà de pagar després de negociar-ho amb el govern

Reuters
1 min
La seu de Tokyo Electric (Tepco), a Tòqui / REUTERS

TòquioLa companyia que porta la central de Fukushima es troba contra les cordes. Rep per totes bandes, tant les crítiques del govern com de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica i el reclam de la població més propera a la planta.

Els operaris de la central continuen sense poder controlar que l'aigua altament radioactiva vessi al mar i la quantitat de iode radioactiu a la costa ja supera 5 milions de vedades el límit permès per les autoritats.

Les accions de Tokyo Electric Power (Tepco), que opera a la central de Fukushima, han caigut fins un 18%, el nivell més baix en 60 anys i l'índex Nikkei, un altre dels principals índex de la borsa de valors de Tòquio, ha perdut un 1,06%.

Tot i això, la companyia ha avançat que començarà a indemnitzar la població per l'accident, malgrat que els danys encara no s'hagin pogut avaluar. Segons el diari Yomiuri, l'operadora començarà a pagar indemnitzacions a les persones que van haver de ser evacuades o que han sofert algut tipus de pèrdua o dany com a conseqüència de la crisi nuclear.

stats