Egipte
Especials 18/12/2011

Tercer dia consecutiu d'enfrontaments a El Caire entre manifestants i l'exèrcit

10 persones han mort i 500 més han quedat ferides durant els xocs a prop del Consell de Ministres, el Parlament i la plaça Tahrir. La Junta Militar no deixarà 'caure Egipte malgrat els intents de derrocar-lo'

Efe
1 min

El CaireEls disturbis entre manifestants i soldats continuen al centre d'El Caire, a prop de la seu del Consell de Ministres i del Parlament, per tercer dia consecutiu.

Almenys 10 persones han mort i 500 han quedat ferides durant els enfrontaments iniciats divendres passat, segons el darrer balanç del ministeri de Sanitat.

Segons la versió digital del diari estatal "Al Ahram", militars i manifestants s'han llençat pedres mútuament i l'exèrcit ha utilitzat canons d'aigua.

En declaracions difoses per l'agència de notícies estatal egípcia, Mena, el general Mohsen al Fangari, membre de la Junta Militar, ha assegurat que "Egipte no caurà malgrat els intents de derrocar-lo."

Dissabte es van distribuir imatges de soldats colpejant manifestants mentre estaven al terra. Una de les fotografies més vistes és una de Reuters que mostra dos soldats vexant una noia, colpejant-la i arrossegant-la pel nicab, de manera que deixaven a la vista la seva roba interior.

Els manifestants exigeixen a la Junta Militar que governa Egipte des de la caiguda del règim Mubàrak entregui el poder a una autoritat civil.

stats