Especials 30/10/2011

La persona més corrent de la Terra entre 7.000 milions: Mu Li, un periodista xinès de 28 anys

La revista 'National Geographic' elabora el retrat robot i la cadena de televisió CBS troba un home real que hi encaixa completament. "Tinc una cara corrent i una història corrent", admet ell mateix

Ara
2 min

BarcelonaLa Terra arriba aquest dilluns als 7.000 milions d'habitants, segons els càlculs de l'agència UNFPA, de l'ONU. I dos equips de periodistes nord-americans s'han proposat trobar la persona més corrent del planeta. National Geographic n'ha elaborat el retrat robot, basat en les dades demogràfiques mundials, i la cadena de televisió CBS ha buscat, i trobat, la (o una) persona real que hi encaixa: Mu Li, un periodista xinès de 28 anys que viu i treballa a Nova York com a corresponsal del diari xinès People's Daily.

El retrat robot indicava que la persona més corrent del món és un mascle de 28 anys -la mitjana d'edat mundial, encara que als països occidentals no ho sembli-, xinès, d'ètnia han -la majoritària a la Xina, procedent de la dinastia Han-, parlant de mandarí -l'antiga llengua dels funcionaris xinesos esdevinguda llengua franca del país- i cristià. A més, és dretà, viu en una gran ciutat, té telèfon mòbil però no té cotxe ni compte bancari i guanya menys de 12.000 dòlars l'any.

Amb aquestes dades i fins i tot la imatge que en resultava, un equip de la CBS va decidir buscar una persona real que hi encaixés i que es trobés als Estats Units. Van escriure a comunitats de xinesos de tot el país i van fer diana: al barri de Qeens, a Nova York, tenien el seu home, que complia la majoria de requisits. Fa cinc mesos que és als Estats Units, on va arribar procedent de Chong Qing, una gran ciutat -28 milions d'habitants- del sud-oest de la Xina. Ell mateix admet que respon al perfil, fins i tot quan li ensenyen la fotografia del retrat robot. "Tinc una cara corrent i una història corrent", admet a l'entrevista a la CBS.

stats