revolta contra Baixar al-Assad

Testimonis esfereïdors dels infants sirians, traumatitzats per la guerra

L'ONG Save The Children reuneix proves als camps de refugiats i reclama a l'ONU que investigui les violacions dels drets dels menors. Alerta que la violència deixa greus seqüeles, i reclama tractaments especialitzats

Save the Children, una ONG internacional de defensa dels drets dels infants amb seu a Londres, ha advertit de l'impacte psicològic de la violència sobre els infants sirians. Un informe basat en entrevistes a nens i nenes refugiats als països veïns, alerta que els infants han estat "el blanc d'atacs brutals i d'actes de violència terribles" i "han vist morir els seus pares, germans i altres menors". Jasmine Whitbread, portaveu de l'ONG adverteix que "necessiten l'ajuda d'especialistes per intentar recuperar-se d'aquestes experiències horribles".

L'informe recull el testimoni de Jalid, de 15 anys, que relata com el va torturar dins la seva antiga escola, convertida en centre de detenció i tortura per les forces de Baixar al-Assad, on el van tancar durant deu dies, sense menjar, per colpejar-lo i penjar-lo del sostre pels canells. Mostra les cicatrius al seu cos de cremades de cigarret i assegura que a la seva cel·la hi havia més menors. Hassan, de 14 anys,  recorda com va trobar restes humanes als carrers i que va veure gossos menjant-se cadàvers.

Save the Children demana a l'Assemblea General de l'ONU, reunida aquests dies a Nova York, que s'investiguin les violacions dels drets dels menors a Síria. Segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, amb seu a Londres, de les 29.000 víctimes mortals des de l'inici de la revolta, fa un any i mig, més de 2.000 són menors.

El + vist

El + comentat