Cinema
Especials 24/01/2012

'La invención de Hugo' i 'The artist' encapçalen les nominacions dels Oscars

El film de Martin Scorsese obté 11 candidatures als premis de l'Acadèmia de Hollywood. 'The artist', amb 10 candidatures, és la gran favorita. 'Chico i Rita', de Javier Mariscal i Fernando Trueba, està nominada com a millor film d'animació

Ara
2 min
'La invención de Hugo', de Martin Scorsese

BarcelonaLa invención de Hugo, de Martin Scorsese, ha donat la sorpresa en l'anunci de les nominacions dels Oscars amb 11 candidatures, una més que la pel·lícula favorita en totes les travesses, l'homenatge al cinema mut dirigit pel francès Michel Hazanavicius The artist.

Amb 6 nominacions trobem el drama esportiu Moneyball i War horse, la cinta bèl·lica de Steven Spielberg; i amb 5 candidatures el drama d'Alexander Payne Los descendientes i el thriller de David Fincher a partir del best-seller de Stieg Larsson Millenium: Els homes que no estimaven les dones. Midnight in Paris, de Woody Allen, està nominada en quatre categories (pel·lícula, direcció, direcció artística i guió), les mateixes que el drama sobre el racisme Criadas y señoras.

Els films nominats a millor pel·lícula són The artist, Los descendientes, Tan lejos tan cerca, Criadas y señoras, Midnight in Paris, Moneyball, War horse (Caballo de batalla) i El árbol de la vida.

Els nominats al premi al millor actor principal són els previsibles George Clooney (Los descendientes), Jean Dujardin (The artist), Gary Oldman (El talp), Brad Pitt (Moneyball) i el mexicà d'origen libanès Demián Bichir (A better life), la sorpresa en aquesta categoria. Les candidates a millor actriu protagonista són Meryl Streep (La dama de hierro), Glenn Close (Albert Nobbs), Viola Davis (Criadas y señoras), Rooney Mara (Millenium: els homes que no estimaven les dones) i Michelle Williams (My week with Marilyn).

Pa negre, que com ja se sabia no va poder entrar en la shortlist de la millor pel·lícula de parla no anglesa, no ha pogut finalment aspirar a conquerir el primer Oscar per al cinema català. Com era previsible, entre els nominats de la categoria si estava la iraniana Nader y Simin, una separación, que també ha aconseguit una nominació al millor guió original.

La sorpresa ha sorgit en la categoria de millor film animat, en què Chico i Rita, la col·laboració entre Javier Mariscal i Fernando Trueba, ha aconseguit la nominació. Inesperadament, Les aventures de Tintín, de Steven Spielberg, s'ha quedat sense nominació en la categoria, tot i que en té una per la música de John Williams.

Els catalans David Martí i Montse Ribé, preseleccionats a la shortlist de la categoria de Millor maquillatge d'efectes especials per Gainsbourg, no han aconseguit finalment una nominació que ja havien aconseguit fa uns anys per El laberinto del fauno.

L'espanyol Alberto Iglesias, compositor habitual d'Almodóvar, ha aconseguit una nominació per la música d'El talp.

stats