RESTAURANT BOCAFÍ D'EN NOGUERA
Especials 27/09/2019

Tornada a la cuina de mercat

El Bocafí d'en Noguera, una de les novetats d'aquest any, es presenta amb el lema de "Cuina de mercat" i amb una clara voluntat de sorprendre

4 min
Al Bocafí d’en Noguera es pot fer un gran recorregut per les diferents llotges de Catalunya, a la recerca del peix i marisc més fresc / BOCAFÍ D'EN NOGUERA

No fa tant que als restaurants que abanderaven la cuina de proximitat, local, ecològica o de mercat els perseguia certa sospita d’esnobisme. Afortunadament l’escenari ha canviat i avui trobem la nostra cuina en formats cada vegada més heterogenis. Una de les novetats d’aquest any a Barcelona és el restaurant Bocafí d’en Noguera. Un nom que d’entrada costa de memoritzar, però que aconsegueix fer-se un lloc en el record a través dels sabors.

El seu eslògan anuncia “Cuina de mercat”, aquella que ha de traslladar els productes de temporada en el seu punt òptim al plat del comensal. Però hi ha moltes maneres de fer-ho, i una de les coses que agraïm al visitar el restaurant és la presentació del plat, gairebé estètica, on s’endevina la voluntat de sorprendre.

A la carta del Bocafí d’en Noguera ens saluden els paradistes de la fruita i la verdura, des del mercat; també el carnisser, el xarcuter... Però si una cosa ens agrada especialment és el recorregut que podem fer per les diferents llotges de Catalunya a la recerca del peix i marisc més fresc.

I és que darrere del projecte hi ha els restaurants Ca la Nuri, una firma ja coneguda a la ciutat que porta més de 50 anys servint arrossos i cuina marinera. D’això ens parla el propietari, Ricard Noguera, quan li preguntem per la seva última obertura:

Com és que decidiu apartar la firma Ca la Nuri d’aquest nou restaurant?

De fet hi continua tenint presència en un segon pla, però prenem aquesta decisió per dues raons. La primera és que el Bocafí d’en Noguera s’allunya lleugerament del que oferíem fins ara. Continuem apostant per un bon servei i producte, però en aquest cas teníem ganes de construir una cosa més íntima. El fet de tenir menys cadires ens permet oferir una cuina diferent. Més detall i més innovació, i què millor per treballar-ho que un producte d’alta qualitat, com el que trobem als nostres mercats.

Parlaves de dos motius...

L’altre és la família. Si una cosa ens preocupa cada vegada que ens engresquem amb un nou restaurant és mantenir el nostre tracte proper i fins i tot familiar. T’he de dir que m’emprenyo cada vegada que se’ns posa l’etiqueta de grup de restaurants. Penso que això ens allunya del nostre origen, la Nuri i el Jordi, els culpables que tant el meu germà com jo estiguem en el món de la restauració. I hem parlat tant sempre de la Nuri que vaig trobar que el Jordi (Noguera) també s’ho mereixia... i així va sorgir el nom del restaurant. El meu pare sempre ha estat un bocafí, algú que no es conforma amb qualsevol cosa que li posen al plat. I el que teníem en ment per a aquest restaurant encaixava a la perfecció amb això. Així va sorgir aquest homenatge. Fins i tot tenim fotografies i records seus a les parets!

Una altra recomanació: el pop amb hummus i oli de pebre vermell / BOCAFÍ D'EN NOGUERA

Quins plats no ens podem perdre?

Jo soc de bon menjar, i et pots trobar massa plats a taula... Per picar m’agraden particularment les croquetes de pernil ibèric, els panellets de foie amb pinyons i algun entrant de la llotja, a vegades sepionets a la brutesca i altres escamarlans a la planxa o pop amb hummus i oli de pebre vermell. De segon penso que no pot faltar algun arròs. Et diria que entre els meus preferits hi ha l’arròs caldós del Senyoret, amb el marisc ja peladet i molt gustós. Entre els plats de carn tenim vaca vella de Girona tant per a tàrtar com per a filet. Però la meva recomanació és assaborir el peix que ens envien de Sant Carles de la Ràpita, Arenys, el Delta... El tenim exposat perquè el client vegi com és de fresc i maco. És un luxe poder tenir aquest producte.

Al restaurant podem tastar una recomanació especial com la que fa en Ricard Noguera, el propietari: l’arròs caldós del senyoret, amb tot el marisc ben pelat / BOCAFÍ D'EN NOGUERA

Arròs, peix i marisc de llotja... I de postres?

De les postres també ens en sentim molt orgullosos. Triaria el tiramisú amb pasta fullada caramel·litzada, és una versió cruixent de l’original. O la truita Alaska. Té un nom estrany però és fresca i boníssima. Per dintre té gelat de diversos sabors i capes fines de pa de pessic, i per fora porta merenga que flamegem amb licor una vegada a taula.

I per a les postres, el tiramisú en versió cruixent, amb pasta fullada caramel·litzada / BOCAFÍ D'EN NOGUERA

On hem d’anar per gaudir d’aquest menú que ens has recomanat?

El Bocafí d’en Noguera és al Poblenou, al passeig Garcia Fària número 69. Disposem de pàrquing gratuït per als nostres clients a l’hotel que hi ha al costat. És el nostre barri, aquí hem crescut i estem molt il·lusionats de poder oferir la nostra cuina en un entorn tan especial.

FITXA DEL RESTAURANT:

Bocafí d'en Noguera
Telèfon: 931 43 08 60
Web: bocafi.calanuri.com
Preu mig: 45 €
Adreça: Passeig de Garcia Fària, 69, 08019 Barcelona

stats