CATÀSTROFE AL JAPÓ
Especials 18/04/2011

Tornen a detectar radioactivitat als reactors de Fukushima

Les unitats 1 i 3 emeten alts nivells de radiació. Tepco utilitza robots per fer mesures i les dades que s'obtenen recomanen que els tècnics no hi entrin

Redacció
1 min
Els robots mesuren els nivells de radiació a Fukushima / Tepco

TòquioL'Agència de Seguretat Nuclear del Japó ha indicat aquest dilluns que s'han detectat elevats nivells de radioactivitat en els edificis dels reactors 1 i 3 de la central de Fukushima, cosa que impedeix als tècnics entrar-hi. Segons informa l'agència local Kyodo, aquest diumenge dos robots que funcionen per control remot han mesurat els nivells de radiació i d'oxigen a l'interior dels reactors, per comprovar si la presència humana és segura. Les preocupants dades que han obtingut els robots no recomanen l'entrada dels operaris per continuar treballant en la reparació dels sistemes de refrigeració.

Diumenge, l'empresa operadora de la central, Tepco, va fixar terminis per a la solució de les emissions, per primera vegada des que el tsunami del dia 11 va començar a provocar problemes al complex nuclear. L'empresa va avançar que espera aturar les fuites radioactives, estat que es coneix com a aturada freda, en un termini de sis a nou mesos. Abans, en un període de tres mesos, la companyia espera posar en marxa un sistema de refrigeració estable per a les unitats i també per a la piscina de combustible del reactor número quatre.

La gent gran, la més afectada


La policia nipona continua recopilant dades sobre les conseqüències del terratrèmol i el tsunami del passat 11 de març. Segons l'últim balanç, més de la meitat dels morts a causa de la catàstrofe tenia 65 anys o més, i la majoria van morir ofegats. Les últimes dades de la policia sobre la tragèdia parlen de 13.843 morts i 14.030 desapareguts.

stats