Especials 29/03/2012

"Treballa per Espanya", a la portada de 'La Razón'

Les portades d'aquest dijous se centren en la jornada de vaga i reprodueixen les posicions al respecte de govern central i sindicats. El 'Punt-Avui' assenyala que "UGT i CCOO repten un president que vol mantenir intacta la reforma"

Ara
2 min

BarcelonaEls diaris que han fet edició aquest dijous obren amb la vaga general que els sindicats han convocat a tot l'estat. 'La Razón' es posiciona i escriu en la primera pàgina: "Treballa per Espanya". Sota aquest titular, oneja una bandera espanyola que serveix de fons per a una portada monogràfica que se centra en els sindicats. Sobre la bandera explica que "UGT i CCOO van cobrar gairebé 6 milions, a través d'empreses tapadora i uns altres 30 del fons de rèptils". Com a única notícia, que no sigui sobre la vaga, el diari assenyala que el Papa es va reunir amb Fidel Castro durant la seva visita a Cuba.

'El Punt Avui', com la resta, també se centra en la vaga i afirma: "La UGT i CCOO repten un president que vol mantenir intacta la reforma".

El diari ARA centra tota la seva portada en la protesta i explica que és "la vaga del malestar". A més, el rotatiu assenyala que en aquesta jornada s'establirà un "dilema entre la incertesa econòmica i la por a perdre drets".

En aquesta línia, també titula 'La Vanguardia', que sintetitza: "Repte sindical". El diari del Grupo Godó ensenya els líders sindicals al costat de Cristóbal Montoro, el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, i explica que el govern espanyol "descarta fer canvis en la reforma laboral sigui quin sigui el seguiment".

'El Periódico' assegura que el 29-M és un "pols general". Així, afegeix que "el desafiament sindical al govern mesura avui el grau de malestar social". 'El Mundo' obre amb les paraules del govern espanyol i assegura que l'executiu "adverteix als vaguistes que Espanya està en 'una situació límit'".

'El País' per la seva banda, afirma que "Rajoy afronta una vaga general amb Espanya a l'ull de l'huracà". Una foto de Benet XVI amb una imatge del Che Guevara de fons serveix per titular amb una frase del Papa la portada del diari de Prisa: "Cuba i el món necessiten canvis".

Entre la premsa esportiva, destaca la portada de l''Sport'. El rotatiu es pregunta: "I aquest penal, què?", sobre una foto d'Alexis en què el porter del Milan li agafa el peu. A més, afegeix que l'àrbitre "no va voler veure res a San Siro". El diari 'Marca', per la seva banda, explica en la primera pàgina que Roberto Carlos designa Marcelo com el seu "hereu": "És el millor lateral del món", assegura el primer en aquest rotatiu.

stats