Publicitat
Publicitat

Líbia

Procés per crims contra la humanitat en la repressió de la revolta

La fiscalia del TPI demana la detenció de Gaddafi, el seu fill i l'exministre de l'Interior

Moreno-Ocampo diu que els pobles àrabs ja no estan paralitzats per la por. La investigació s'ha desenvolupat en un total d'11 països

El fiscal del Tribunal Penal Internacional (TPI), Luis Moreno-Ocampo ha anunciat que ha sol·licitat una ordre de detenció internacional contra Muammar al-Gaddafi, el presiden libi, el seu fill Saif-Al Islam (a qui considera "un primer ministre de facto" i Abudallah Snoussi, l'exministre de l'Interior. "La por ja no paralitza els àrabs: estan canviant el món", ha apuntat el fiscal en roda de premsa. "Tenim proves que Gaddafi ha comès crims per mantenir-se al poder", ha afegit.

 La fiscalia ha dut a terme la investigació amb una trentena de missions a onze països, ha examinat uns 1.200 documents, inclosos vídeos i fotografies, i ha fet 50 entrevistes amb diversos testimonis. Les acusacions per crims de guerra seran objecte d'una altra investigació.

"Les proves demostren que les forces de seguretat líbies han perpetrat atacs sistemàtics i a gran escala contra la població civil", afirma l'oficina del fiscal. Els jutges del TPI, amb seu a l'Haia, poden optar per donar curs a l'orde de detenció, rebutjar-la o demanar més informació a la fiscalia.

La investigació per crims contra la humanitat a Líbia es va obrir el 3 de març contra un total de vuit persones, entre ells el mateix el dictador libi Muammar al-Gaddafi i tres dels seus fills. El 4 de maig Moreno-Ocampo va dir al Consell de Seguretat de l'ONU que se sol·licitarien tres ordres de detenció.Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT