IRREGULARITATS EN L'ADMINISTRACIÓ
Especials 24/05/2012

El TSJ valencià imputa un altre alt càrrec de la Generalitat pel suposat finançament irregular del PP

Amb la imputació del cap del servei d'Infraestructures Turístiques, Joan Bover, ja són 256 els imputats pel cas

Efe
2 min

BarcelonaEl jutge del Tribunal Superior de Justícia valencià José Ceres, que investiga el suposat finançament irregular del PPCV i la seva connexió amb la trama Gürtel, ha imputat el cap del servei d'Infraestructures Turístiques de la Generalitat, Joan Bover, de manera que el total d'imputats és de 26. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, Bover, que va declarar com a testimoni el 7 de maig, declararà com a imputat el proper 25 de juny. Aquest cap de servei de la conselleria de Turisme també va declarar com a testimoni en l'anomenat judici dels vestits del cas Gürtel contra l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa.

El Tribunal Superior de Justícia investiga en aquesta causa un suposat delicte electoral en els comicis autonòmics de 2007, presumpta falsedat documental a les eleccions generals de 2008 i una possible prevaricació en contractes de la Generalitat amb l'empresa de la trama Gürtel Orange Market. Fins ara han declarat com a imputats, entre altres, els suposats responsables de la trama Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez 'El Bigotes', l'extresorer del PP Luis Bárcenas, l'expresidenta de les Corts Valencianes i exconsellera de Turisme Milagros Martínez, l'extresorera del PP valencià Yolanda García i l'exvicesecretari d'organització del PP valencià David Serra.

Les compareixences judicials d'aquesta recerca continuaran demà divendres amb la declaració com a imputat de l'exsecretari general del PPCV i diputat autonòmic Ricardo Costa, que va ser jutjat i absolt al costat de Francisco Camps en la coneguda com a causa dels vestits. Fins al pròxim 11 de juliol hi ha previstes les compareixences com a imputats, entre d'altres, de l'exvicepresident del govern valencià Vicente Rambla, l'exconsellera de Turisme Angélica Such i els empresaris Enrique Ortiz i Vicente Cotino.

La investigació dels comptes del PPCV, procedent del Tribunal Superior de Justícia madrileny, va ser assumida pel tribunal valencià el maig de l'any passat després de detectar possibles irregularitats en la contractació pública d'empreses vinculades a la trama Gürtel. L'instructor de Madrid també va observar indicis de delicte electoral en els comicis autonòmics del 2007 a través d'un presumpte finançament irregular del PPCV, partit que va contractar l'empresa de la trama Gürtel Orange Market perquè li organitzés diferents actes de campanya.

stats