Publicitat
Publicitat

LA CRISI LÍBIA

Destrueixen un edifici de la base militar de Gaddafi

Segons l'agència AFP, un edifici de l'interior del complex on viu el coronel ha quedat "completament destruït"

Un edifici administratiu del complex on viu Muammar al-Gaddafi ha quedat "completament destruït". Així ho asseguren fonts de l'agència AFP a Trípoli. L'atac hauria estat amb míssils a la zona de Bab al-Aziziya. Es tractaria de només un dels edificis d'aquest espai que té més de 30.000 metres quadrats. Ja al vespre, un periodista de la BBC que està a Trípoli havia advertit d'una columna de fum prop d'aquesta zona.

Tot això en una nit en què les forces aliades han reprès aquesta nit els seus atacs sobre la capital líbia que la defensa antiaèria de les tropes Gaddafi ha respost amb trets . La cadena de televisió Al-Jazira ha difós en directe imatges dels atacs en les quals es podien veure projectils de traçadores al cel de Trípoli , encara que sense precisar quins eren els objectius dels atacs .

Al mateix temps la cadena oficial de televisió líbia difonia imatges , presumptament en directe , que mostraven a centenars de persones davant del palau de Gaddafi cridant eslògans de suport al coronel.

A més, les defenses antiaèries de Gaddafi no cessen i segueixen disparant contra els avions aliats. Tots aquests esdeveniments es produeixen després de l' alto el foc anunciat a última hora de la tarda per part de les forces governamentals líbies .


L'OTAN no inciarà accions encara

Mentrestant, els països de l'OTAN tracten de finalitzar la planificació d'una possible intervenció militar a Líbia , i de moment no han decidit si finalment es durà a terme , segons van dir fonts de l' organització . Els ambaixadors dels 28 socis de l'Aliança , que mantenen postures discordants sobre una acció armada contra el règim de Muammar al-Gaddafi , continuen reunits a Brussel·les amb els plans elaborats per les autoritats militars sobre la taula .

L' objectiu de l'OTAN és tancar al llarg d'aquesta nit aquesta fase de planificació i deixar tot a punt per actuar en cas que així es decideixi en els pròxims dies

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT