JAPÓ
Especials 28/03/2011

Troben plutoni en cinc punts de la central de Fukushima

TEPCO assegura que no suposa cap risc per a la salut i no suspendran les tasques per controlar els reactors de la planta nuclear, però l'alarma torna a créixer al Japó

Agències
1 min
L'Agència de Seguretat Nuclear estudia la situació de Fukushima

Fukushima p { margin-bottom: 0.21cm; } L'empresa TEPCO, encarregada d'operar a la central nuclear de Fukshima ha detectat plutoni en cinc punts de la planta. Tot i això, la companyia ha indicat que no suposa cap risc per a la salut humana, però no ha evitat que torni a créixer l'alarma al Japó. El vicepresident de TEPCO, Sakae Muto, ha assegurat que el plutoni prové de les mostres que van prendre la setmana passada. Malgrat que no ha especificat de quin reactor ha sortit, tot sembla indicar que ve del número 3, considerat el més perillós perquè utilitza una mescla de plutoni i urani com a combustible. Muto ha dit que tot i haver trobat plutoni a la central no suspendran les tasques per controlar els reactors.

Per la seva banda, l'OEIA ha demanat que se celebri una cimera per reforçar la seguretat nuclear i millorar la gestió de desastres després de la crisi nuclear al Japó. L'organisme de control nuclear de l'ONU pretén que els minsitres d'Energia dels 151 països que estan dins l'organització assisteixin a la reunió que se celebrarà al juny. L'OEIA ha rebut crítiques en els darrers dies per la lentitud en la reacció davant la crisi al Japó i la falta de comunicació.

stats