Publicitat
Publicitat

La UE exigeix a Gaddafi que es rendeixi immediatament

La Unió Europea se suma a les peticions internacionals perquè el líder libi abandoni el poder. Barroso i Van Rompuy li demanen que accepti la derrota i que eviti "més vessaments de sang"

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, i el del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, han demanat avui de manera urgent a Gaddafi que accepti la derrota i marxi del país. 

"La recerca de llibertat per part dels libis està arribant a un moment històric. Els esforços incessants de les forces de la nova Líbia, amb el suport militar de l'OTAN i diversos estats membres de la Unió Europea i de diversos països de la regió, estan posant fi al règim de Gadaffi", han indicat els dos mandataris europeus en un comunicat. "Instem el coronel Gaddafi a acceptar la voluntat dels ciutadans, a abandonar immediatament el poder i a evitar més vessaments de sang i patiment", han dit.

Tant Barroso com Van Rompuy han destacat que el camí està preparat perquè hi hagi llibertat i autodeterminació a Líbia.

"La Unió Europea continuarà donant suport al país en la seva transició democràtica i en la reconstrucció econòmica, basades en la justícia social, la inclusió i la integritat territorial, juntament amb la comunitat internacional", han indicat. Segons el president de la Comissió Europea i el del Consell, els fets de Líbia estan donant un nou impuls a l'anomenada "Primavera Àrab".Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT