Especials 17/06/2012

La UE espera que Grècia formi govern "ràpidament" després de la victòria electoral dels conservadors

Van Rompuy i Durao Barroso diuen, en un comunicat conjunt, que són "plenament conscients" dels sacrificis que s'estan demanant a la població grega, però insisteixen que cal aplicar l'acord del rescat

Efe
1 min

Brussel·lesLa Unió Europea espera que els resultats de les eleccions legislatives a Grècia permetin la formació d'un govern "ràpidament". "El poble grec ha parlat. Esperem que els resultats electorals permetin formar govern ràpidament", han assenyalat els presidents del Consell Europeu, Herman van Rompuy, i de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, en un comunicat conjunt difós aquest diumenge a la nit després de la victòria dels conservadors Nova Democràcia, partidaris del rescat, en les eleccions.

"Seguirem donant suport a Grècia com a membre de la família de la Unió Europea i de la zona euro", afegeix el text de Van Rompuy i Barroso, que són a Mèxic per a una cimera de la UE amb aquest país i per participar aquest dilluns i dimarts a la cimera del G-20.

Han afegit que el segon acord de rescat de Grècia "és la base" sobre la qual construir el creixement i l'ocupació en aquest país. "Seguim disposats a donar suport a Grècia per aconseguir aquests objectius", van assegurar.

Van Rompuy i Barroso asseguren també que són "plenament conscients" dels sacrificis que es demanen als ciutadans grecs per redreçar l'economia del país i establir les bases del creixement. "Reconeixem el valor i la resistència dels ciutadans grecs", diuen els dos dirigents europeus.

stats