Especials 11/12/2011

La UE celebra la "fita" de Durban i els ecologistes es mostren escèptics

Greenpeace diu que "posposa per una dècada" el problema del canvi climàtic

Agències
1 min

DurbanLa UE ha celebrat com una "fita" l'acord assolit a la cimera de Durban per estendre el Protocol de Kyoto i fixar un full de ruta per a un nou acord de reducció d'emissions. La presidència de torn polonesa ha assegurat que es tracta d'avenços "històrics" en la lluita contra el canvi climàtic. La comissària europea per a l'acció sobre el clima, Connie Hedegaard, s'ha felicitat que "la UE volia més ambició i ho ha aconseguit", i ha afegit: "Si Kyoto divideix el món en dues categories, ara tindrem un sistema que reflectirà la realitat d'un món mútuament interdependent".

Els representats de les organitzacions ecologistes, en canvi, s'han mostrat escèptics amb l'acord. El director executiu de Greenpeace Internacional, Kumi Naidoo, ha definit l'acord com "res més que un pacte voluntari que posposa per una dècada" el problema del canvi climàtic, i que ens situa davant "el perill d'una potencial catàstrofe" mediambiental.

La representant de WWF, Samantha Smith, ha manifestat que "desafortunadament els governs han invertit els vitals dos últims dies de negociacions en un grapa de paraules concretes en els textos negociats, en lloc de gastar-los en el capital polític del compromís per acció major i més realista per fer front al canvi climàtic". "En resum, els governs no han fet pràcticament res aquí i això és inacceptable", ha conclòs.

stats