SÍRIA

El president se salva, de moment

La UE sanciona el germà d'Al-Assad per la repressió

Tretze alts càrrecs del règim sirià patiran la congelació de béns i la prohibició de visats per entrar a Europa pels intents d'ofegar les protestes contra el govern

La Unió Europea ha inclòs el germà del president de Síria, Baixar al-Assad, entre els 13 responsables que seran sancionats per la repressió a les protestes contra el règim siri. Maher al-Assad serà sancionat per ser “el cap de la quarta Divisió de l'exèrcit, membre del comandament central de Baaz, home fort de la Guàrdia Republicana i principal executor de la repressió”. Tretze càrrecs patiran la congelació de béns de la UE i la prohibició de visats d'entrada al territori, però cap d'ells serà el president Al-Assad, tot i que podria ser sancionat en un futur si els 27 decideixen revisar la llista i ampliar-la.


La cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, ha afirmat que si no es produeixen reformes polítiques a Síria, la UE “considerarà l'extensió de les mesures restrictives, incloent el nivell més alt del lideratge siri”. Des de l'inici de les revoltes, la repressió del règim ha causat més de 600 morts.