Publicitat
Publicitat

La UE sancionarà 13 membres del règim sirià, però no al president

La llista es pot ampliar i per això no descarten incloure-hi al-Assad en un futur

Els països de la Unió Europea (UE) han arribat avui un acord polític per sancionar a 13 personalitats del règim sirià a resposta a la violenta repressió de les protestes al país, segons fonts diplomàtiques. En aquest llistat no hi apareix el president de Síria, Baixar al-Assad, tot i que diversos estats membres pressionaven perquè se li inclogués.

Les sancions s'han d'adoptar formalment a principis de la setmana que ve i suposaran la prohibició de viatjar a Europa i la congelació dels actius en territori comunitari dels afectats. L'aprovació es durà a terme a través de l'anomenat "procediment de silenci", pel que un text queda adoptat en una data determinada si cap país es pronuncia en contra.

Les mesures acordades per Síria són les que els vint-i-set han imposat en casos precedents contra els règims que han reprimit amb violència l'onada de manifestacions desencadenada en el món àrab durant els últims mesos. L'exclusió de Baixar al-Assad de la llista de sancionats no implica que no pugui veure's afectat en un futur pròxim, ja que aquest tipus de llistats es mantenen sota constant revisió i poden ampliar ràpidament.

Aquest serà el primer paquet europeu de sancions contra Síria, però podria veure's acompanyat aviat de noves mesures.

Divendres passat, els ambaixadors van acordar imposar un embargament d'armes contra Síria, una acció que encara no s'ha fet oficial ja que els experts europeus segueixen treballant-hi per fer-la efectiva en breu. A més, en aquesta cita, els estats membres es van comprometre també a revisar "tots els aspectes de la seva cooperació amb les autoritats sirianes", segons va explicar llavors en un comunicat la cap de la diplomàcia comunitària, Catherine Ashton.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT