Especials 08/06/2012

La UEFA confirma "cants racistes aïllats" en un entrenament de la selecció holandesa

L'òrgan regulador del futbol europeu afirma que es van produir "incidents racistes aïllats" en una sessió oberta al públic de la selecció d'Holanda

Ara
1 min
Sneijder, Van Bommel i Vlaar, en un entrenament de la selecció holandesa

BarcelonaLa UEFA ha confirmat aquest divendres que es van produir "cants racistes aïllats" en un entrenament obert al públic de la selecció holandesa. La notícia es produeix l'endemà de les declaracions de Michel Platini en què el màxim dirigent de la UEFA apel·lava a l'autoritat arbitral en cas de racisme als estadis. El capità de l''oranje', Mark van Bommel, ha declarat que durant la sessió de dijous va sentir crits que imitaven el so dels micos dirigits a alguns dels seus companys: "És una autèntica desgràcia haver-nos d'enfrontar a això, especialment després de la visita que vam fer a Auschwitz fa pocs dies". La Reial Federació de Futbol Holandesa (KNVB), no obstant això, ha refredat l'ambient assegurant que els càntics "estaven mesclats amb consignes anti-Euro 2012" i ha afegit que el seleccionador, Bert van Marwijk, no va sentir cap càntic racista. Tot i així, fonts properes a la selecció holandesa han explicat que el tècnic va desplaçar la zona d'exercicis dels seus jugadors per estar tan lluny del focus dels càntics com fos possible.

Des de la UEFA s'ha assegurat que si aquests comportaments es repeteixen es revisaran les mesures de seguretat preses per protegir els jugadors. En un comunicat, el màxim òrgan regulador del futbol europeu ha explicat que "la UEFA tindrà tolerància zero amb els comportaments discriminatoris" i ha reiterat que concedeix "plens poders als àrbitres per aturar els partits" en cas que es produeixin als estadis.

stats