eurocopa
Especials 19/06/2012

A Ucraïna només li val la victòria davant Anglaterra

Anglesos i ucraïnesos s'enfronten al Donbass Arena de Donetsk amb el pas a la fase d'eliminatòries en joc. Els anglesos en tenen prou amb l'empat, però els ucraïnesos estan obligats a guanyar per passar de ronda

Jordi Mestre
2 min
Danny Welbeck i Andy Carroll celebren un gol contra Suècia

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Les seleccions d'Anglaterra i Ucraïna es veuran les cares a Donetsk aquest dimarts (20:45h, Telecinco) a l'última jornada del Grup D. Als ucraïnesos, amfitrions del torneig, només els val la victòria si volen passar a la fase d'eliminatòries.

Antecedents

Ucraïna va formar part del bloc de la URSS fins l'any 1991, i per tant va participar a totes les competicions internacionals precedents com a membre de la Unió Soviètica. El primer enfrontament entre anglesos i ucraïnesos, en conseqüència, és molt recent: les dues seleccions es van creuar per primer cop en un torneig internacional a la fase de classificació del Mundial 2010, amb una victòria per cap (1-0 a Dnipropetrovsk i 2-1 a Londres).

Anglaterra

Els anglesos podran comptar finalment amb el seu millor futbolista, Wayne Rooney (Manchester United), després dels dos partits de sanció que va haver de complir l'estrella anglesa. Hodgson seguirà apostant pel seu bloc rocós amb dues línies de quatre homes per davant del porter Joe Hart (Manchester City), però podrà disposar per fi de la qualitat de Rooney per acompanyar Danny Welbeck (Manchester United) davant.

Ucraïna

L'equip d'Oleh Blokhin afronta aquest últim partit del grup amb una mescla d'il·lusió i pressió autoimposada. Aconseguir la classificació per la fase d'eliminatòries seria una gran alegria per l'afició ucraïnesa, i la selecció que lidera Andrei Xevtxenko (Dinamo de Kíev) vol donar-los-la. El repte, però, és complicat: només la victòria els permetria passar de ronda, mentre els anglesos en tenen suficient amb un empat.

Alineacions probables

ANG: Hart; Johnson, Terry, Lescott, A. Cole; Walcott/Milner, Gerrard, Parker, Young; Welbeck i Rooney.

UCR: Pyatov; Selin, Khacheridi, Mikhalik, Gusev; Konoplyanka, Tymoschuk, Iarmolenko, Nazarenko; Voronin i Shevchenko/Devic.

stats