ONZE DE SETEMBRE
Especials 06/09/2012

Unió reclama ara obrir la manifestació de la Diada per encabir-hi no independentistes

El vicesecretari general dels democristians, Antoni Font, defensa que "el pacte fiscal és el que ens permetrà sumar", i veuria positiu que hi assistissin membres del PSC

Efe
2 min

BarcelonaEl nou vicesecretari general d'Unió, Antoni Font, ha fet aquest dijous una crida a tots els sectors del catalanisme a participar en la manifestació convocada per a la Diada, sense limitar-la només als partidaris de la independència. En declaracions a Efe, Font ha argumentat que la marxa ha de servir per "sumar" forces de tot el catalanisme, fins i tot dels que no se senten independentistes, malgrat que els organitzadors de la manifestació, l'Assemblea Nacional Catalana, han escollit un lema inequívoc: 'Catalunya, nou Estat d'Europa'. "La independència no ha de ser l'única raó per la qual ens hem de manifestar el dia 11 de setembre, perquè això deixaria molts catalans fora. La pluralitat en la participació ens farà més forts", ha plantejat.

Font aposta per "eixamplar el sentiment catalanista" i invitar a la manifestació amplis sectors de la societat catalana, amb la idea de "recuperar l'esperit unitari" de la gran mobilització del 10 de juliol del 2010 en contra de les retallades a l'Estatut recollides en la sentència del Tribunal Constitucional. "Ens aporta molt que militants i simpatitzants del PSC siguin a la manifestació de la Diada. La nostra prioritat és sumar, no deixar catalans al marge. Ha de ser una manifestació d'afirmació catalanista, més enllà dels matisos de cadascun dels participants", ha insistit.

El factor pel qual segons el seu parer molts ciutadans es mobilitzaran el dia 11 és la defensa de la proposta de pacte fiscal aprovada pel Parlament i que ara el Govern haurà de negociar a Madrid. Antoni Font, que s'acaba d'estrenar en el seu nou càrrec de vicesecretari general d'Unió, està convençut que a Catalunya li "convé" que la manifestació sigui un èxit, perquè això "reforçaria el Govern en la negociació del pacte fiscal". "El pacte fiscal és el que ens permetrà sumar", ha recalcat Font, a qui el lema de la marxa no "destorba", perquè "encara que Unió no és independentista, tampoc és antiindependentista".

Unió es mobilitzarà "activament" i acudirà a la marxa una nodrida representació del partit, incloent-hi el president del seu consell nacional, Ramon Espadaler, o el mateix Font, si bé Josep Antoni Duran i Lleida es trobarà a Madrid, ja que hi ha sessió al Congrés.

stats