Cultura
Especials 14/07/2011

La Universitat Catalana d'Estiu recorda a Maragall i Sagarra en la seva 43ena edició

La Universitat afronta una nova edició amb menys pressupost però amb el mateix rigor acadèmic

Redacció
2 min

BarcelonaEl lema d'enguany serà Vida, poble i llengua, tota una declaració de principis que entronca amb les arrels nacionalistes d'una universitat que comença a existir protegida pels Pirineus i amagada del franquisme en un temps en què la llengua, la cultura i la identitat catalanes no podien expressar-se lliurament.

Els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall repetiran per segon any consecutiu a Prada. Ho faran en actes diferents. Pujol rebrà el premi Canigó, guardó que també es lliurarà a la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. Maragall participarà en l'acte central de la universitat dedicat al seu avi, Joan Maragall. També es commemorarà el cinquantenari de la mort de Josep Maria de Sagarra.

Encara no està confirmada la presència de la majoria de les figures polítiques que tradicionalment hi desfilen. Sí s'han compromès a pujar-hi el conseller de Salut, Boi Ruiz, que participarà en l'acte inaugural d'aquesta edició i en unes conferències d'àmbit mèdic, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. El president de la Generalitat, Artur Mas, també ha estat convidat però encara no ha confirmat que pugui assistir-hi.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Els cursos d'aquesta edició s'estructuren en onze categories: ciències de la natura, ciència i tecnologia, ciències de la salut, economia, pensament, dret, que va ser una novetat de l'edició anterior i que continua, història, literatura, llengua, música i cinema. Dintre d'aquests àmbits de debat es tractaran temes d'absoluta actualitat com les crisis ambiental i econòmica, un model sanitari sostenible o el dret català de l'habitatge.

El pressupost actual s'ha reduït en un 5%. Però les retallades no afectaran a la qualitat del programa, ni al "rigor acadèmic" de les seves classes. Les retallades es driblaran buscant grups musicals "més novells", ha explicat Sales.

stats