ETA DEIXA LES ARMES
Especials 24/10/2011

Urkullu plantejarà l'acostament de presos bascos en una reunió amb Zapatero

El president del govern espanyol rebrà dimecres el líder del PNB per abordar el nou escenari polític obert a Euskadi amb el cessament de l'activitat armada d'ETA

Ara
1 min

BarcelonaEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, rebrà dimecres a la Moncloa al president del PNB, Íñigo Urkullu, per analitzar el panorama polític després de l'anunci de cessament de l'activitat armada d'ETA. En la trobada, es preveu que Urkullu plantegi a Zapatero l'eventual acostament dels presos bascos al País Basc.

La reunió es produirà sis dies després de l'anunci d'ETA, dimecres a les 10 del matí al palau de la Moncloa, segons informa EFE. Urkullu ha estat el primer dels líders polítics bascos amb qui el lehendakari s'ha reunit per analitzar la situació del país després de l'anunci d'ETA. En aquesta reunió, ha plantejat la possibilitat d'eleccions anticipades per facilitar la normalització política i perquè tots els partits estiguin degudament representats a les institucions. També ha manifestat la necessitat d'abordar la política penitenciària poer acabar amb les mesures d'excepcionalitat. El líder dels populars bascos, Antonio Basagoiti, es reunirà amb el lehendakari el mateix dia que Urkullu amb Zapatero.

stats