ATLETISME
Especials 04/08/2012

Usain Bolt i els jamaicans dosifiquen les forces a les sèries dels 100 metres

La prova estrella de l'atletisme ha vist el debut dels grans favorits, amb els nord-americans amenaçant el domini dels jamaicans

Toni Padilla
2 min
Usaint Bolt, durant les seves sèries dels 100 metres

BarcelonaCap sorpresa a les sèries dels 100 metres lliures. Tots els favorits s'han classificat per a les semifinals d'aquesta tarda, amb els favorits, els jamaicans, dosificant molt. Els nord-americans, que aspiren a posar el punt final al domini de Jamaica a la velocitat, han fet millors marques, però tothom ha vist com Usain Bolt, Yohan Blake i Asafa Powell arribaven després de passejar-se els darrers 10 metres.

El gran favorit, Usain Bolt, ha fet una sèrie poc cridanera. Després de patir problemes a l'esquena, amb dolors que li complicaven la sortida dels tacs, Bolt s'ha passejat, fent un esforç mínim per guanyar la seva sèrie i marcar un temps de 10.09 amb un vent favorable de +0,4. S'ha permès el luxe de mirar els seus rivals per veure on els tenia, deixant clar que amaga les seves cartes. Ara mateix encara no se sap si arriba tocat físicament o pletòric.

L'altre gran favorit, el també jamaicà Yohan Blake, ha guanyat la seva sèrie per davant del sorprenent japonès Yamagata, amb una bona marca de 10 segons justos, i vent favorable de +1,3. Blake, que va derrotar Bolt als trials de Jamaica, també s'ha dosificat, entrant amb calma a l'arribada. El tercer jamaicà, Asafa Powell, ha arriscat, ja que ha trepitjat la línia del carril, però amb una marca de 10.04 (sense vent). També ha deixat clar que arriba fort.

Els nord-americans, per la seva part, han mostrat orgull, amb bones marques per intentar fer por als jamaicans. Ryan Bailey ha marcat el millor temps, amb 9.88 (vent favorable de +1,5) a la tercera sèrie. Justil Gatlin ha guanyat la segona amb 9.97 (+0,7 de vent) i Tyson Gay, teòricament el nord-americà que arriba més fort, ha marcat 10.08 amb vent desfavorable de -1,4. Per a Ryan Bailey es tracta de la millor marca personal de la temporada.

Les sis primeres sèries, doncs, les han guanyat jamaicans o nord-americans. La darrera, la setena, l'ha guanyat el veterà britànic Dwain Chambers, amb 10.02, millor marca de l'any. L'altre britànic, el jove Adam Gemili, ha acabat segon per darrere de Powell a la seva sèrie, amb un bon temps de 10.11. Gemili, campió del món júnior, és la gran sensació local, ja que parlem d'un jove que fins fa dos anys jugava a futbol i no era atleta.

La decepció de les sèries ha estat Keston Bledman, de Trinitat i Tobago, tercer a la darrera sèrie amb una fluixa marca. Ara, s'ha classificat per a les semifinals d'aquest dissabte a la tarda, en què els atletes ja no podran dosificar-se tant.

stats