Especials 29/03/2012

El PSOE assisteix avui al Congrés mentre el PSC evita que hi hagi Ple al Parlament i fa vaga

Els socialistes critiquen la reforma laboral des de la cambra espanyola, però la catalana no té activitat avui a causa de la retirada d'interpel·lacions de diversos grups durant a sessió d'ahir

Ara
1 min

Madrid/BarcelonaEl grup socialista al Congrés dels Diputats ha expressat aquest matí la seva "solidaritat" amb els treballadors i treballadores que avui fan ús del dret de vaga. La portaveu del PSOE a la cambra baixa, Soraya Rodríguez, ha carregat amb duresa contra la reforma laboral per concloure amb el suport a les centrals sindicals. Rodríguez ha assegurat que la reforma laboral "erosiona la cohesió social i empitjorarà les condicions de vida" dels ciutadans de l'estat. Denuncia que s'ha fet sense "cap voluntat d'acord i diàleg" per part de Mariano Rajoy, el president espanyol, cap als agents socials. Per als socialistes, a més, és una norma que "trenca el model de relacions laborals" i un "canvi radical en el model constitucional". Rodríguez ha assegurat que el nou marc laboral suposa "abaratir l'acomiadament", afavoreix "l'acomiadament lliure", "debilita el control de l'autoritat judicial", "ens separa de la UE" i "no generarà llocs de feina".

Per contra, el PSC ha secundat la vaga general i durant la sessió d'ahir va retirar –com ICV-EUiA i SI– les seves interpel·lacions de l'ordre del dia del Ple i va reduir el temps de les seves intervencions, que va realitzar des del seu escó per no haver de baixar fins al faristol, un exercici de celeritat compartit amb ERC, C's, ecosocialistes i solidaris. CiU, com els anteriors grups, no va esgotar el temps de les seves intervencions, a diferència del PP, que va ser l'únic partit que no va contribuir a facilitar que el Ple es reduís aquest cop a un sol dia i no calgués reprendre l'activitat avui, com finalment es va aconseguir.

stats