Publicitat
Publicitat

El govern espanyol prohibeix que la Via Catalana enllaci amb el País Valencià

Fa uns dies la Subdelegació del govern central a Castelló havia autoritzat l'acte a ACPV, però ara s'ha fet enrere

El govern d'Espanya ha fet marxa enrere i la seva Subdelegació a Castelló ha signat aquest dilluns una resolució prohibint que la Via Catalana s'endinsi a les comarques al sud de la Sénia i arribi fins a la localitat castellonenca de Vinaròs , segons ha pogut saber l'ARA de  fonts del ministeri de l'Interior , que comanda el popular Jorge Fernández Díaz. El tram català de la cadena i el valencià l'havien d'enllaçar el cantautor Lluís Llach i el músic Carles Santos, respectivament.

La cadena humana planejava arribar a un quilòmetre de la N - 340 , 400 metres del qual pertanyen a Castelló, un tram que havia convocat Acció Cultural del País Valencià . La delegada del g overn espanyol a València , Paula Sánchez de León , havia dit fa uns dies que la manifestació abordava " drets fonamentals " i que aquests no es poden prohibir . Tot i això, la subdelegació sí que l'ha prohibit per motius de seguretat viària, segons han explicat a l'Ara.cat.

Alhora , la Subdelegació del govern a Castelló ha decidit prohibir també la concentració " valencianista " prevista per al mateix dia a Vinaròs i que tenia com a objectiu omplir la localitat de banderes valencianes amb la franja blava i espanyoles . En aquest cas, la prohibició ve perquè la sol·licitud de permisos es va fer fora de termini.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT