RESSÒ INTERNACIONAL
Especials 28/03/2012

"Vagues, recessió, dèficit: Espanya es converteix en la gran preocupació europea", a la portada de 'Le Monde'

El rotatiu francès destaca com a primer tema de portada la vaga general d'aquest dijous. "Mariano Rajoy presentarà uns pressupostos draconians enmig d'un clima social hostil", subtitula

Ara
2 min
Portada de 'Le Monde' del 29 de març

BarcelonaEspanya torna a ser a l'ull de l'huracà europeu, o almenys això és el que considera el diari francès 'Le Monde'. En l'edició que porta la data d'aquest dijous –es tracta d'un vespertí que surt al migdia amb la data de l'endemà, de manera que el diari del 29-M ha sortit aquest dimecres– destaca en portada la vaga general contra la reforma laboral de Mariano Rajoy. "Vagues, recessió i dèficit: Espanya es converteix en la gran preocupació d'Europa", titula. En el subtítol afegeix que "Mariano Rajoy presentarà uns pressupostos draconians enmig d'un clima social hostil". També destaca la situació política i social a Itàlia. "Itàlia, dividida sobre la reforma laboral. Mario Monti amenaça amb la seva dimissió", afegeix al subtítol.

A continuació destaquem els principals punts del text de 'Le Monde' traduïts al català:

- "Després de diverses setmanes de calma, la inquietud torna a apoderar-se de la zona euro. La gran preocupació és Espanya, on els comptes públics plantegen múltiples interrogants."

- "Els líders europeus i economistes dubten de la capacitat del govern conservador de Mariano Rajoy per complir els seus compromisos. El dijous 29 de març el president s'enfronta a la seva primera vaga general contra la reforma laboral."

- "Divendres, Rajoy presentarà el seu pressupost per al 2012, que contempla almenys 20.000 milions d'euros en mesures d'austeritat suplementàries, després d'un primer paquet de 15.000 milions d'euros adoptat ja el desembre del 2011."

- "La UGT constata que a Catalunya s'han triplicat els contractes de treball entre el 13 i 29 de febrer respecte als primers quinze dies de mes" [el 12 de febrer es va aprovar la reforma laboral].

- "Amb una taxa d'atur del 23% entre la població activa, la més alta de la zona euro, i després que el govern hagi anunciat la destrucció d'almenys 630.000 llocs de treball el 2012, tenir un feina s'ha convertit cada vegada més en un privilegi."

stats