Especials 18/06/2012

Venizelos ja veu un govern d'unitat nacional a Grècia

El líder del Pasok s'ha reunit aquesta tarda de dilluns amb el líder de Nova Democràcia, els vencedors de les eleccions de diumenge

Efe
1 min
Andonis Samaràs i Evànguelos Venizelos, reunits per negociar un govern de coalició després de les eleccions de Grècia / AFP

AtenesEl partit clau per formar govern a Grècia ja ha parlat, i s'ha mostrat partidari d'un govern d'unitat nacional. El líder del partit socialdemòcrata Pasok, Evànguelos Venizelos, ha anunciat que aquest dimarts, com a molt tard, ja pot haver-hi un executiu de la coalició a Grècia.

Venizelos, la formació del qual va quedar tercera en les eleccions, s'ha mostrat partidari d'entrar a una coalició amb els conservadors de Nova Democràcia, vencedors de les eleccions, i s'ha mostrat "decepcionat" per la negativa del segon partit més votat, l'esquerra alternativa de Syriza, per entrar en un govern "d'unitat nacional".

Amb el líder de Nova Democràcia, Andonis Samaràs, "hem acordat que el país necessita un govern immediatament (...) Està clar que hem de donar una imatge seriosa tant a casa com a fora", ha firmat Venizelos després de la reunió amb el líder conservador, que aquest dilluns ha rebut del president de la República, Kàrolos Papúlias, el mandat per formar un executiu.

De totes maneres, Venizelos ha proposat a Samaràs que retorni immediatament el mandat al president Papúlias i que sigui aquest qui dirigeixi les negociacions per formar un govern d'unitat amb la "major cooperació possible".

Una coalició entre conservadors i socialdemòcrates comptaria amb una majoria suficient per governar, però els dos partits pretenen formar un executiu al més ampli possible. Es preveu que hi entri en joc l'Esquerra Democràtica (el partit de centreesquerra Dímar), que ens els últims mesos ha integrat els diputats del Pasok que no volien votar els plans d'austeritat.

stats