Especials 09/09/2013

La Via Catalana mobilitzarà 2.465 agents dels Mossos d'Esquadra

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, subratlla que el dispositiu també està destinat a les persones que no hi participaran

Auri Garcia Morera
2 min

BarcelonaEl dispositiu del departament d'Interior per a la Diada mobilitzarà un total de 6.823 agents dels Mossos d'Esquadra, dels quals 2.465 es dedicaran en algun moment del dia a la Via Catalana. Així ho ha comunicat aquest dilluns el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que ha subratllat que aquest dispositiu també està destinat a les persones que no hi participaran. "Desglossar el cost és un debat que no condueix enlloc, no ens hem plantejat ni ens plantejarem que els organitzadors hagin de pagar una taxa perquè estem parlant d'un dret fonamental", ha afegit Espadaler.

El conseller d'Interior ha reconegut que el seu departament preveu "una afectació severa a la mobilitat" per les restriccions de trànsit que comportarà la Via Catalana, i ha demanat una actitud "comprensiva i tolerant" als ciutadans que es vegin afectats. Segons Espadaler, hi ha "un repte molt important pel que fa a la mobilitat", per les mateixes característiques de la mobilització i pel fet que ni els organitzadors ni les autoritats tenen experiència en aquest tipus d'esdeveniment. Les primeres restriccions de trànsit començaran a les 13.00 h. i el trànsit no es normalitzarà fins a la franja horària entre les 19.00 h. i les 20.00 h.

En relació amb la concentració del moviment 12-O a la Sagrada Família, Espadaler ha assegurat que "el departament d'Interior en cap moment s'ha plantejat prohibir aquest acte". Segons el conseller, els informes desaconsellaven que la concentració coincidís en l'espai i el temps amb la Via Catalana, per la qual cosa es va oferir als organitzadors l'alternativa de fer-la al matí o de canviar-la de lloc, mantenint l'horari. "La responsabilitat del departament d'Interior és permetre totes les expressions, per bé que garantint la seguretat", ha dit Espadaler. El conseller ha assegurat que s'ha assabentat pels mitjans de comunicació que, finalment, l'acte ha sigut desconvocat.

stats