ONZE DE SETEMBRE
Especials 12/09/2013

Jordi Pujol insta a organitzar més actes reivindicatius més enllà de la Via Catalana

L'expresident català apunta que la cadena humana "serà una anella més de l'acció de sensibilització i mobilització catalanes"

Europa Press
1 min

BarcelonaL'expresident Jordi Pujol ha instat aquest dijous la societat catalana a organitzar més actes reivindicatius més enllà de la Via Catalana. "La Via Catalana no serà l'últim gran acte reivindicatiu que haurem de fer. Serà una anella més –molt important, això sí– de l'acció de sensibilització i mobilització catalanes. Caldrà fer més", ha advertit en el seu editorial del Centre d'Estudis Jordi Pujol recollit per Europa Press.

Això, segons ell, no ha de desanimar ningú perquè els catalans han avançat molt els últims anys en seguretat, superació de pors i en el caràcter pacífic de totes les iniciatives que s'organitzen i preveuen: "Cada vegada amb més actitud d'afirmació que de rebuig".

L'expresident, que va participar a la Via en el seu tram pel Perelló (Tarragona), ha assegurat que la força i la tenacitat dels ciutadans els pot portar a aconseguir "fins a allò que sembla impossible". "Quan una pressió és forta, constant, ben aplicada i si cal amb sacrifici, els obstacles solen acabar cedint. Mentrestant, cal fer bé les coses", ha asseverat.

També ha aprofitat per felicitar el poble català i els organitzadors de la cadena humana per la "il·lusió, entusiasme, actitud pacífica i respectuosa" expressades i que, segons la seva opinió, no han de perdre's mai. "Hem d'estar alegres. Que això reforci la confiança en nosaltres mateixos, la nostra força serena, tranquil·la i cada vegada més potent, i que seguirem necessitant", ha conclòs.

stats