Especials 17/12/2011

Viure la muntanya en parella o amb amics

Els que no en teniu prou amb l'esquí trobareu moltes altres opcions

Carla Prat
3 min
Una parella passeja amb raquetes per la neu / Tot Nòrdic

BarcelonaLes estades de cap de setmana als Pirineus poden tenir diverses formes: en família, amb la parella o amb un grup d’amics. Per a aquests dos últims conjunts, molts no en tindreu prou esquiant o fent snowboard. Els joves necessiten marxa, anar a pistes al matí, un bon dinar, una mica de migdiada per recuperar forces, a la tarda activitats variades i a la nit sentir-se com a la gran ciutat.

Per a tardes relaxades o romàntiques hi ha l’opció d’anar a centres d’aigües termals. Piscines climatitzades a l’exterior amb la millor companyia i envoltats de muntanyes enfarinades. La combinació de l’escalfor de l’aigua i el fred hivernal de l’exterior converteix l’experiència en un record inoblidable.

Termes i ‘spas’

En àrees pròximes a les estacions hi ha diferents centres com ara l’Hotel Termes la Collada Wellnes and Spa, pròxim a La Molina, o l’Spa Augusta de Boí Taüll Resort, que ofereix més de 1.200 m2 d’instal·lacions dissenyades per al benestar dels sentits, i molts altres centres més a les diferents poblacions del Pirineu català.

A tot gas

Els esports de motor també són presents als Pirineus amb excursions en quad, moto de neu o tot terreny. Són itineraris amb guies que us porten entre les muntanyes nevades i els camins més amagats. Ofereixen tot tipus d’opcions, ja sigui per passar-hi una estona o tota la tarda i acabar amb un bon sopar al voltant d’un foc. És una manera estupenda de gaudir de la natura de manera còmoda. Al voltant de Baqueira Beret, a Montgarri, a la vall d’Aran, s’organitzen sortides.

Des de l’aire

Si es volen experimentar emocions fortes amb els amics i observar els Pirineus a vista d’ocell o gaudir d’un viatge especial amb la parella, el Port del Comte organitza sortides amb helicòpter. N’hi ha de diferents tipus, algunes per sobrevolar la zona o d’altres per anar a passar el dia sencer fins a la Cerdanya i tornar cap a terres lleidatanes.

Fins i tot aquell grup d’amics que sempre s’escapen a pujar els cims de Catalunya ja sigui estiu o hivern trobaran una opció a la seva mida: les excursions amb raquetes de neu. Les estacions d’esquí de fons de Lles i de Tuixent – La Vansa ofereixen itineraris de raquetes senyalitzats per passejar sobre la neu entre arbres, ocells i les converses dels amics. Els centres compten amb establiments on llogar el material necessari per a les excursions.

A la nit, el moment més esperat per a molt joves, totes les estacions compten amb els seus locals on podeu anar a prendre alguna cosa i ballar una estona.

Viure la nit

A La Molina hi ha una zona d’esbarjo amb bars, pubs i bowling a la Pista Llarga, Boí Taüll Resort té el pub El Punt de Trobada, que aglutina l’oci nocturn del Resort, a Espot Esquí podeu trobar una àmplia oferta de bars i restaurants al bell mig del poble i Baqueira Beret té un conjunt de discoteques repartides pels pobles que pugen des de Vielha fins a l’estació. I una alternativa allunyada del bullici és la que es pot viure amb alta intensitat dormint a molta altura. Al Refugi Basseta de l’estació de Sant Joan de l’Erm es pot demanar informació per passar una nit ben a prop de la neu tot sentint la tranquil·litat envoltats de la muntanya.

stats