WIKILEAKS
Especials 06/04/2011

La vista del recurs contra l'extradicció de Julian Assange se celebrarà al juliol

El Tribunal Superior del Regne Unit, encarregat d'estudiar l'apel·lació de la defensa del fundador de Wikileaks, estableix una sessió que durarà dos dies

Efe
1 min
El fundador de Wikileaks, Julian Assange

Londres p { margin-bottom: 0.21cm; } El Tribunal Superior del Regne Unit ha fixat pel juliol la vista judicial per tractar el recurs contra l'extradició a Suècia del fundador de Wikileaks, Julian Assange. La sessió està prevista que duri dos dies i començarà el 12 de juliol.

L'alt tribunal de Londres és l'encarregat d'estudiar l'apel·lació a la decisió presa al febrer pel jutge de districte Howard Ridle de concedir l'extradició al país escandinau, on la Fiscalia acusa Assange de tres delictes d'agressió sexual i un de violació. Segons Ridle, el sistema judicial suec es prou sòlid perquè hi hagi un judici amb garanties. Però els advocats defensors del fundador de Wikileaks van presentar-hi al març un recurs.

Assange, encarregat de dirigir la web que va revelar comunicacions confidencials de les ambaixades dels Estats Units arreu del món, va ser detingut a Londres el mes de desembre passat i viu en llibertat sota fiança en una mansió a l'est d'Anglaterra propietat d'un periodista que li dóna suport.

stats