XINA
Especials 16/03/2011

La Xina suspèn la creació de noves plantes nuclears després de la situació d'alarma al Japó

El govern xinès congela temporalment l'aprovació de noves centrals nuclears i anuncia una inspecció general de les plantes en funcionament i les que es construeixen

Agències
1 min
La central nuclear de Huizhou, al sud de la Xina.

PEQUÍN p { margin-bottom: 0.21cm; } La Xina ha reaccionat davant l'alarma nuclear al Japó per les explosions registrades a la planta nuclear de Fukushima després del terratrèmol i el tsunami. El govern xinès ha decidit suspendre l'aprovació de noves plantes nuclears i començar una inspecció general de les centrals que estan en funcionament i les que s'estan construint. L'executiu no ha especificat la durada de la suspensió i quan es trigaran a posar en marxa les noves normes de seguretat.

Tot i aquestes mesures, el gabinet que dirigeix el primer ministre xinès, Wen Jiabao, ha afirmat també que el país no està afectat per les emissions radioactives que han sortit de la central nuclear japonesa de Fukushima. De fet, els reactors afectats per les explosions i els incendis després del terratrèmol estan situats a 1.000 quilòmetres de la província xinesa de Jilin, al nord-est, i a 2.000 quilòmetres de la capital, Pequín.

La Xina compta amb tretze reactors nuclears distribuïts en quatre centrals situades a la costa oriental i té previst construir-ne una vintena més. El 40% dels reactors en construcció a tot el món són en aquest país asiàtic.

stats