Síria
Especials 18/02/2012

La Xina dóna suport al referèndum constitucional i a les eleccions proposades pel règim de Síria

El viceministre d'exteriors xinès s'ha reunit amb Al-Assad a Damasc i ha assegurat que 'Pequín sempre donarà suport als interessos del poble sirià". Zhai Jun ha demanat "a govern i oposició que aturin la violència'

Reuters
1 min
Al-Assad i el viceministre d'exteriors xinès, Zhai Jun / EFE

BeirutEl viceministre d'exteriors xinès, Zhai Jun, ha afirmat aquest dissabte a Damasc després de reunir-se amb el president Baixar Al-Assad que Pequín sempre donarà suport als interessos del poble sirià i ha demanat al govern i l'oposició que aturin la violència.

Zhai Jun ha mostrat el seu acord amb el referèndum constitucional proposat per Baixar i ha coincidit amb el règim en defensar unes eleccions multipartidistes per fer sortir Síria de la crisi. Es tracta d'un moviment en la direcció oposada a la de les Nacions Unides, que dijous van condemnar la repressió d'Al-Assad a l'Assemblea General.

L'agència de notícies xinesa Xinhua ha destacat que Zhai Jun està "profundament preocupat per l'escalada en la crisi a Síria" i ha recollit que el viceministre posa l'experiència xinesa com un exemple "que una nació no es pot desenvolupar sense estabilitat".

stats