Especials 14/04/2011

El Zeppelin torna a casa després de sobrevolar les piràmides d'Egipte

L'aeronau LZ 127 Graf Zeppelin torna a visitar les terres de l'Orient. En només quatre dies, el dirigible ha recorregut 9.000 quilòmetres i ha travessat 14 països

1 min
El Zeppelin sobrevola les piràmides d'Egipte

El dirigible LZ 127, el famós Graf Zeppelin alemany, ja és a Alemanya, després d'haver sobrevolat Egipte i Terra Santa. El monstre volador, de 230 metres de llarg i 60 tones de pes, ha aterrat avui a l'aeròdrom de Friedrichshafen després de fer un recorregut de 9.000 quilòmetres en què la tripulació ha pogut veure les gents que habiten 14 països diferents. A Jerusalem, el capità ha aturat els motors quan l'aeronau sobrevolava l'Església del Sant Sepulcre i el dirigible ha quedat suspès a l'aire. L'hidrogen que alimenta els motors del monstre li permet arribar a la increïble velocitat de 128 quilòmetres per hora, de manera que el vaitge s'ha fet en només quatre dies.

És el segon viatge del Zeppelin a Terra Santa. Fa dos anys, el 1929, el dirigible va portar correu a la colònia alemanya de Jaffa, a Palestina, però no hi va aterrar. En aquesta ocasió, l'aeronau ha pres terra al Caire, on les forces de l'exèrcit britànic han hagut de retenir amb trets una multitud de prop de 30.000 curiosos. El dirigible ha sobrevolat les piràmides de Gizeh i ha seguit el curs del riu Nil abans de dirigir-se cap a Jerusalem, on ha albirat des de l'aire els llocs sagrats de la tradició cristiana. Entremig, els habitants del desert corrien espantats cap a les cabanes quan veien com la màquina voladora els ocultava el sol.

stats