Especials 14/06/2012

Eurovegas: Barcelona o res

Madrid veu més lluny el projecte, mentre que el lobi jueu s'inclina a favor de la proposta catalana

Albert Balanzà
2 min
UNS TERRENYS CADA COP MÉS A PROP DE VIURE UNA TRANSFORMACIÓ RADICAL
 Els terrenys del Baix Llobregat més pròxims al delta, amb les pistes de l'aeroport del Prat com a principals 
 Espectadores, ja han començat el compte enrere per a una possible transformació. L'espai té moltes opcions d'acollir el macrocomplex hoteler i d'oci projectat per Sheldon Adelson.

BarcelonaEl macrocomplex d'oci i casinos Eurovegas s'allunya de Madrid. La partida ja es juga entre Barcelona o res, en el cas que la situació econòmica obligui Sheldon Adelson a fer marxa enrere. El lobi jueu assegura que Catalunya ho té guanyat.

Si fa quinze dies el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va complicar les aspiracions de Madrid en determinar com a rústiques el miler d'hectàrees de terreny del districte nord d'Alcorcón, ahir l'aposta per Barcelona va venir del lobi jueu espanyol, verbalitzat per un periodista ben connectat, Ernesto Ekaizer, que va donar per feta la victòria catalana en revelar una aliança al més alt nivell entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i la dona del magnat, Miriam Ochsorn. "Mas ha fet lobi amb la dona del magnat nord-americà, i tot això ha donat fruit", va apuntar a Antena 3.

Ni Presidència ni Economia es van moure ahir de la més estricta confidencialitat que ha caracteritzat la part catalana en la negociació. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que fa uns dies presumia que la capital espanyola era la favorita en la cursa, ara ja diu que el més important és que "Eurovegas s'instal·li a Espanya".

Fonts properes a Las Vegas Sands, la companyia de Sheldon Adelson, han explicat que el proper 25 de juny diversos membres del consell d'administració de l'empresa seran a Barcelona per acabar d'escoltar la proposta del Govern i visitar els terrenys del Baix Llobregat on s'hauria de construir Eurovegas. Tot i que encara no hi ha confirmació oficial pel que fa a les dates, sembla que l'endemà, 26 de juny, els homes d'Adelson aniran a Madrid.

Podeu llegir la notícia sencera a l'ARA Premium.

stats