Especials 19/08/2011

S'activa l'alerta de l'Infocat per elevat risc d'incendis

Les altes temperatures i la baixa humitat ha fet que Protecció Civil activi l'alerta per risc de focs bàsicament al terç sud i centre de Catalunya i a Ponent

Laia Espín
1 min

BarcelonaDesprés d'una reunió de coordinació de tots els cossos implicats en la prevenció i lluita contra els incendis, celebrabada aquest matí amb la presència del conseller d'Interior, Felip Puig; Protecció Civil ha decidit elevar el risc d'incendis a la fase d'alerta, dimecres es va activar ja el pla Infocat en pre-alerta.

Segons els conseller Puig, mig Catalunya té un elevat risc de patir un incendi durant aquest cap de setmana. Per aquest motiu, protecció civil ha suspès l'autorització a 35 municipis per fer activitats que poden comportar un elevat risc de foc. Puig ha recordat que a més les altes temperatures incrementen el perill de patir un incendi i per això ha fet una crida a la població perquè extremi les precaucions i segueixi els consellers per evitar les conseqüències de les altes temperatures. El titular d'interior també ha explicat que de moment no es pot considerar l'episodi de calor com una onada, però sí que ha aconsellat que no es practiquin activitats a l'aire lliure. Felip Puig ha indicat que l'Infocat en fase d'alerta el 100% dels efectius estan treballant.

Pel què fa a l'allau de turistes francesos i belgues que s'espera que vinguin aquest cap de setmana a Lloret de mar, Puig ha detallat que hi ha un operatiu especial de Mossos d'Esquadra destinat a la població fins a finals d'agost. I ha volgut remarcar que Lloret i altres poblacions costeres estan treballant per canviar el seu model de turisme. No ha volgut, però, posicionar-se sobre si les empreses que porten als turistes que generin desperfectes o disturbis, com ha passat a Lloret de Mar, han de responsabilitzar-se dels danys ocasionats. "Serà la justícia o la policia qui determini les responsabilitats", ha conclòs Puig.

stats