Què és aracoop?

Un programa de foment de l’economia social i cooperativa

2 min
Presentació del programa aracoop 2017 de foment de l'economia social a Catalunya. Foto: aracoop

És un programa de foment de l’economia social i cooperativa, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, l’objectiu del qual és fomentar una economia social sostenible i transformadora. Rep el suport de les entitats representatives de l’economia social, les cooperatives i el tercer sector i compta amb més d’un centenar d’entitats col·laboradores entre ens locals, diputacions, universitats i escoles de negoci, cambres de comerç, associacions i fundacions, entitats financeres i col·legis i associacions professionals, entre d’altres.

Aquesta suma d’esforços i treball conjunt entre les diverses entitats, públiques i privades, és el que dóna fortalesa al programa i permet impulsar actuacions específiques enfocades a les necessitats reals del sector, i situar l’economia social i cooperativa com a peça clau per a la construcció d’un model econòmic social, democràtic i inclusiu.

Una aposta clara

Al programa aracoop es treballa de forma decidida per crear una economia d’oportunitats amb empreses gestionades de forma democràtica i adaptada als nous temps amb organitzacions que creixen de forma sostenible. Una economia arrelada al territori, que cohesiona i emprèn amb valors.

El programa aracoop incorpora actuacions en cinc àmbits:

1. La creació per emprendre aportant valor i valors.

2. El món educatiu i universitari per construir un futur més social.

3. La formació i gestió per millorar les capacitats transformadores de l’economia social.

4. El creixement i la internacionalització per ampliar-ne la presència al món.

5. La promoció i difusió per donar més veu i visibilitat a l’economia social.

Per conèixer més a fons els àmbits d’actuació de l’aracoop, pots llegir l’article sobre “iniciatives per millorar i enfortir el model”, a la pàgina 6 d’aquest dossier, o visitar la web aracoop.coop.

stats