Solucions integrals per a la gent gran i les persones dependents de Cornellà de Llobregat

El director gerent de la Fundació per a l'atenció a persones dependents, Josep Serrano, explica els diversos eixos que treballa l'entitat. Conjunta els serveis de residència amb programes assistencials per a la resta de la ciutadania

La Fundació per a l'atenció a persones dependents, creada el 2005, procura atenció a gent gran i a persones en situació de dependència a la ciutat de Cornellà de Llobregat. El director gerent de l'entitat, Josep Serrano, explica les tres principals activitats que presta la fundació. "Tenim una residència per a gent gran i dependent, realitzem serveis d'atenció domiciliària i tenim una àrea que es dedica a l'atenció i seguiment de persones no professionals que realitzen assistència", indica.

L'entitat també disposa d'altres serveis. Serrano comenta que ofereixen "programes assistencials, de suport a persones discapacitades, sobretot infants, en la pràctica de l'activitat esportiva i en casals d'estiu". "El que portem més temps realitzant és el 'Cop de calor', que cada any fa el seguiment de la gent major de 70 anys de la ciutat que viu sola. Cada estiu s'arriben a atendre més de 4.000 persones", explica.

En relació a la residència Teresa Duran, Serrano adverteix que "va néixer amb la intenció que fos una plataforma per oferir serveis i atenció a la ciutadania, no només a les persones que hi resideixen. Es fan tasques com la del menjador social, es distribueixen àpats a domicili i oferim diversos serveis per aquelles persones que, malauradament, han d'atendre persones a casa i en les seves llars no tenen les condicions adients".

Atenent a un total d'unes 7.000 persones, la fundació té problemes amb les llistes d'espera de les places públiques, on hi ha apuntades unes 350 persones. A més, s'afegeix el problema dels impagaments des del mes de setembre per part del govern. "Amb la desaparició de la prestació econòmica vinculada, la gent interessada en obtenir una plaça privada també té dificultat per entrar. Tenen dret a rebre una ajuda i la Generalitat els hi nega. Així, les famílies no tenen capacitat per fer front al pagament", sentencia.

Nom de l'entitat: Fundació per a l'atenció a persones dependents

Àmbit d'actuació: Atenció a gent gran i a persones en situació de dependència a Cornellà de Llobregat

Serveis: Residència per a gent gran, atenció domiciliària, programes assistencials a persones discapacitades, menjador social

Web: http://fundaciodependents.blogspot.com.es/