La Fundació Viver de Bell-lloc: "L'ocupació de persones amb discapacitat ha fet un retrocés molt important"

L'entitat treballa per a la integració laboral i social de les persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental

La integració laboral i social de persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental. Aquest és l'objectiu de la Fundació Viver de Bell-lloc, al Vallès Oriental, que desenvolupa projectes empresarials viables que permetin la sostenibilitat del llocs de treball de les persones discapacitades. Encaminada en el sector agrícola i ramader, al 2007 van començar a desenvolupar un projecte de distribució i producció de fruita ecològica a nivell de tot Catalunya, La Tavella.

"L'ocupació de persones amb discapacitat és un dels temes que ha fet un retrocés més important en els últims anys", lamenta el gerent de l'entitat, Carlos Sopeña. La fundació ofereix feina a 86 persones. No obstant, Sopeña considera que "no és suficient", en haver-hi molta més demanda que el que ells poden oferir. El gerent també explica que "quan la Generalitat tenia recursos s'havien generat molts llocs de treball i hi havia una gran expectativa de futur". Lamenta que actualment, l'expectativa "és mínima" i afegeix que a comarques com el Vallès Oriental "es nota moltíssim".

A aquest problema se li afegeix la falta de serveis assistencials i de tutela per part del Govern. "Des del començament de la crisi les places són molt limitades perquè l'administració pública no té recursos per cobrir-les", explica el gerent. Així, assegura que "és un problema tant per les persones directament afectades com per les famílies, que s'han de convertir en cuidadors durant molts anys", conclou.

A la fundació també s'ofereixen tallers de formació per aquelles persones que vulguin i puguin millorar la seva  independència en l'habitatge.


Nom de l'entitat: Fundació Viver de Bell-lloc

Àmbit d'actuació: persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental

Serveis: integració social i laboral, activitats formatives, serveis d'habitatge, assistència en el desenvolupament personal, tutela, formació

Web: http://www.vivelloc.cat/ca

Més continguts de