Líbia
Especials 24/05/2011

Trípoli ha patit aquesta matinada l'atac més contundent de l'OTAN des de l'inici de la intervenció

L'aliança ha fet 20 bombardeigs en intervals de mitja hora a l'entorn del complex de Gaddafi. Els responsables militars diuen que "intenten minimitzar els danys col·laterals"

Agències
1 min
Columnes de fum aquesta matinada a Trípoli. REUTERs

TrípoliL'OTAN ha dut a terme aquesta matinada l'atac aeri més contundent sobre Trípoli des de l'inici de la intervenció, el passat 19 de març. S'han produït 20 bombardeigs al voltant del complex residencial de Muammar al-Gaddafi, amb intervals de menys de mitja hora, que han provocat grans columnes de fum sobre la capital líbia.

Un portaveu del règim, Moussa Ibrahim, ha afirmat que com a mínim hi ha tres morts i dotzenes de ferits, en el que anomenen "edificis utilitzats per unitats voluntàries de l'exèrcit libi". L'aliança atlàntica ha informat que ha destruït un magatzem de vehicles adjacent al complex de Bab al-Aziziya, així com diverses infraestructures militars dins del complex. En un comunicat, l'OTAN afirma que es preocupa de "minimitzar el risc de danys col·laterals tant com és possible".

Els atacs militars s'intensifiquen, mentre que els països que lideren l'operatiu estrenyen els vincles amb l'oposició, que té sota control l'est del país. Diumenge Catherine Ashton, màxima responsable de la diplomàcia europea, va visitar Bengasi, la capital rebel i ahir ho va fer el representant de més rang dels EUA a Orient Mitjà, Jeffrey Feltman.

stats