Especials 11/07/2012

'Valencians pel canvi' critica a Duran i Lleida per negar el dret a l'autogovern dels valencians

L'entitat cívica referma el dret dels valencians a decidir sobre les seves institucions i rebutja "els intents recentralitzadors posats en marxa amb l'excusa de la crisi"

Acn
1 min

ValènciaLa plataforma cívica 'Valencians pel Canvi' ha exigit aquest dimecres "una rectificació immediata" al portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, per unes declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio en què defensa l'autonomia plena per a les comunitats històriques i un "notable grau de descentralització per a la resta". Entre les històriques, Duran i Lleida sols va incloure Catalunya, País Basc i Galícia.

A través d'un comunicat, la plataforma lamenta que Duran excloga el País Valencià del dret a l'autogovern i referma "el dret dels valencians a decidir sobre les seues institucions polítiques, sense ingerències". Alhora, 'Valencians pel canvi' "rebutja els intents recentralitzadors posats en marxa amb l'excusa de la crisi econòmica".

Segons el comunicat de la plataforma, "des de fa mesos, les forces més conservadores espanyoles estan llançant missatges contraris a la gestió de les comunitats autònomes, que són acusades injustament de ser les causants del dèficit públic, i d'un endeutament galopant a més de ser l'origen de tots els mals de l'economia internacional".

Els integrants de 'Valencians pel canvi' asseguren sentir-se "sorpresos" perquè "una veu presumptament nacionalista catalana se sume a les reivindicacions dels sectors sociològicament propers a les tesis del més ranci centralisme".

stats